Ohjeet taiteilijalle

Onko sinulla varastossa näyttelyistä palautuneita suurikokoisia veistoksia, jotka haluaisit saada esille? Kuvanveistäjäliiton jäsenille tarkoitettu Isot veistokset -palvelu mahdollistaa näiden veistosten tarjoamisen lyhytaikaiseen vuokraukseen sekä myyntiin.

Isot veistokset -palvelu on uusi Suomen Kuvanveistäjäliiton kehittämä julkisen taiteen hankintamalli, jossa ammattikuvanveistäjien valmiita teoksia on mahdollista ostaa ja vuokrata julkiseen tilaan tai myös yksityiseen käyttöön. Aina ei julkisen taiteen hankinnoissa ehditä tai ole tarvetta avoimen tai -kutsukilpailun järjestämiseen ja siihen uusi sivusto asiantuntijapalveluineen tarjoaa vaihtoehdon. Kyseessä voi olla esimerkiksi kaupungin tai kunnan juhlavuosi, yrityksen seminaari tai muu tapahtuma, johon halutaan taidetta tilapäisesti esille tai pysyvä hankinta.

Ammattitaiteilijoille palvelu tarjoaa mahdollisuuden tarjota varastoituina olevia teoksiaan esiin. Mallin taustalla on myös kestävän kehityksen ja kiertotalouden näkökulmat.  Palvelussa isoilla veistoksilla tarkoitetaan kaikkia yli 47cm korkuisia teoksia – tätä pienemmät teokset voit tuoda myyntiin Galleria Sculptorin Veistoskauppaan.

Palvelu on toteutettu Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Suomen Kuvanveistäjäliitto antaa asiantuntija-apua teosten ja taiteilijoiden valinnassa ja hoitaa yhteydenpidon taiteilijan kanssa. Jokaisen teoksen kohdalla neuvotellaan tilaajan ja taiteilijan kanssa sopiva paketti.