Info

Isot veistokset  on Suomen Kuvanveistäjäliiton digitaalinen julkisen kuvanveistotaiteen osto- ja vuokraussivusto. Palvelu on käynnistetty Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella vuonna 2020. Sivustolla pääset tutustumaan Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenten suurikokoisiin veistoksiin, jotka ovat jo mahdollisesti olleet esillä näyttelyissä.

Palvelu tuo julkisen taiteen hankintamalleihin uuden ns. matalan kynnyksen mallin, jossa ammattikuvanveistäjien teoksia on mahdollista ostamisen lisäksi myös vuokrata julkiseen tilaan määräajaksi. Kyseessä voi olla esimerkiksi kaupungin tai kunnan juhlavuosi, yrityksen seminaari, festivaali tai muu tapahtuma, johon halutaan taidetta tilapäisesti esille. Palvelu tarjoaa ammattitaiteilijoille mahdollisuuden saada esimerkiksi näyttelyissä esillä olleita ja nyt varastoituna olevia teoksiaan esille.

Taide tuo lisäarvoa rakennettuun ympäristöön, toimitiloihin ja erilaisiin tapahtumiin. Taide vahvistaa ympäristön elämyksellisyyttä, viihtyisyyttä ja identiteettiä. Lisäksi taide välittää ja luo kulttuuriarvoja. (Katso esim:  www.taiderakentamisessa.fi) Vuokraamalla tai ostamalla teoksen Isot veistokset -palvelusta, tuet suomalaisten ammattikuvanveistäjien työskentelyä ja toteutat kiertotaloutta. Erilaisia veistosvaihtoehtoja etsitään tarvittaessa asiakkaiden toiveiden mukaan ja autamme teoksen toimittamiseen ja sijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Tarjoamme uuden nopeasti toteutettavan mahdollisuuden vuokrata tai ostaa veistos valitsemalla teos jo olemassa olevista ammattikuvanveistäjien teoksista. Palvelu on osa Suomen Kuvanveistäjäliiton Veistoskauppaa, jossa on myynnissä jäsenistön pienveistoksia.

Suomen Kuvanveistäjäliitto on vuonna 1910 perustettu  suomalaisten ammattikuvanveistäjien valtakunnallinen järjestö, joka edistää ja esittelee suomalaista nykykuvanveistoa ja tilallista taidetta kotimaassa ja ulkomailla. Asiantuntijana liitto neuvoo ja tiedottaa kuvanveistotaiteeseen ja julkiseen taiteeseen liittyvissä kysymyksissä sekä valvoo kuvanveistäjien ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja. Kuvanveistäjäliittoon kuuluu 450 jäsentä. Varsinaiseksi jäseneksi hyväksytään kuvanveistäjä, joka on Suomen kansalainen tai asuu pysyvästi Suomessa ja on osoittanut pätevyytensä kuvanveistäjänä. Jäsenet valitaan hakemusten perusteella.