Tietosuojaseloste

Laadittu 26.11.2019

Tämä on Suomen Kuvanveistäjäliiton ja henkilötietolain (10 ja 24 §) EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen tietosuojaseloste, jossa kerromme Suomen Kuvanveistäjäliiton gallerian, Galleria Sculptorin asiakkaiden henkilötietojen käsittelystä.

Tämä tietosuojaseloste kuvaa mitä tietoja keräämme asiakkaistamme, mihin tarkoitukseen käytämme tietoja ja kuinka suojaamme kerättyjä tietoja. Huomioithan että ostotilanteessa ja/tai tilaamalla mahdollisen uutiskirjeemme annatte suostumuksen tietojen tallennukseen.

Yhteys- ja maksutietojen antaminen on pakollista ostaessasi teoksen Galleria Sculptorista.

Pidätämme oikeudet tietosuojaselosteen muutoksiin ja päivittämiseen.

1.    Rekisterinpitäjä 

Suomen Kuvanveistäjäliitto (0116954-5)
Eteläranta 12
00130 Helsinki
sculptors@sculptors.fi
+358 (0)10 248 1582

2.    Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Tiina Veräjänkorva
Suomen Kuvanveistäjäliitto
sculptors@sculptors.fi
+358 (0)10 248 1582

3.    Rekisterin nimi

Galleria Sculptorin asiakasrekisteri

4.    Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja käytetään asiakassuhteen ylläpitoon, tilausten käsittelyyn, laskutukseen sekä käyttäjäkokemuksen parantamiseen verkkokaupassa, analytiikan tekemiseen ja väärinkäytösten estämiseen. Tietoja käytetään myös Galleria Sculptorin toiminnasta tiedottamiseen, mikäli asiakas on sen sallinut. Asiakkaalla on oikeus kieltää itseään koskevien tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

5.    Rekisterin tietosisältö 

Rekisteriin tallennetaan seuraavia tietoja: asiakkaan tai yrityksen/organisaation nimi, yrityksen y-tunnus, osoitetiedot, puhelinnumero, sähköpostiosoite, tiedot markkinoinnin luvista, maksu- ja laskutustiedot ja muut tilaukseen ja sen toimitukseen liittyvät tiedot. Henkilötunnus asiakkaan tunnistamiseksi tarvitaan luottosopimusta tehtäessä.

Tilatessasi uutiskirjeen tai vastatessasi asiakaskyselyihimme keräämme rekisteriin seuraavat tiedot: nimi, sähköpostiosoite, kieli.

Lisäksi keräämme verkkokauppapalvelun käytöstä havainnoituja ja analytiikan avulla johdettuja tietoja kuten selaustiedot ja päätelaiteen tunnistetiedot (kts. tarkemmin alla kohta “Evästeiden käyttö”).

6.    Säännönmukaiset tietolähteet

Tietojen lähde on pääasiallisesti käyttäjä itse. Tiedot saadaan asiakkaalta itseltään verkkokaupan tilauksen yhteydessä, sähköpostitse tai puhelimitse, tai kun ostosopimus tehdään gallerialla. Pyrimme kertomaan mitkä tiedot ovat pakollisia sopimuksen tekemistä varten ja mitkä voit antaa vapaaehtoisesti.

7.    Tietojen säännönmukaiset luovutukset 

Tietoja käytetään ainoastaan asiakassuhteen hoitamiseen. Voimme luovuttaa joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille, kuten maksujärjestelmää hoitavalle taholle, luotonmyöntäjälle osamaksua varten, kuljetusta hoitavalle taholle toimituksen takaamiseksi tai analytiikan tekemistä varten analytiikka- ja tilastointikumppanille. Tietoja voidaan luovuttaa myös viranomaisille lain edellyttämällä tavalla.

8.    Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle 

Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

9.    Tietojen säilytys 

Suomen Kuvanveistäjäliitto säilyttää asiakastietoja toistaiseksi asiakassuhteen säilymisen ajan. Asiakkaan pyynnöstä häntä koskeva henkilötieto voidaan poistaa rekisteristä. Toimitetun tilauksen osalta tilaus-, maksu- ja laskutustietojen säilytysvelvoite määräytyy kuitenkin kirjanpitolain (1997/1336 § 10) mukaisesti.

10.   Evästeiden käyttö

Käytämme evästeitä (“cookies”) ja muita vastaavia tekniikoita. Evästeiden avulla kerätään tietoa kävijäliikenteestä ja parannetaan palvelun käyttökokemusta käyttäjän tietokoneella. Evästeillä ja muilla tunnisteilla on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen selain poistaa tunnisteen.

Keräämme evästeiden avulla kävijätietoja analytiikka- ja personointitarkoituksiin kolmansien osapuolten kanssa. Käytetty tieto on anonymisoitua. Hyödymme sivustoomme liittyvässä analytiikassa Google Analyticsia. Lue lisää Google Analyticsin tietojen käsittelystä.

11.   Rekisterin suojauksen perusteet ja turvatoimet 

Asiakasrekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Asiakastiedot kerätään suojattuun sähköiseen tietokantaan, jonne kirjautuminen edellyttää käyttäjätunnusta ja salasanaa. Käyttäjätunnuksen asiakasrekisteriin voi myöntää vain sen pääkäyttäjä, joka määrittää myös rekisterin käyttöoikeustason käyttäjille.

Asiakasrekisteriä käsitellään luottamuksellisesti. Tietoja käsittelee vain Suomen Kuvanveistäjäliiton henkilökunta, joiden toimenkuvaan se kuuluu ja joita sitoo salassapitovelvollisuus. Asiakastietoja säilytetään sähköisesti ja turhat paperitulosteet tuhotaan asianmukaisesti.

12.  Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Asiakas voi pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoista, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Tietoja voi pyytää ottamalla meihin yhteyttä sähköpostilla. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa tai muokkausta. Asiakkaalla on lisäksi oikeus kieltää tietojensa käsittely markkinointia varten. Tietojen käsittelyn rajoitusta koskeva pyyntö tulee esittää sähköpostitse rekisterin yhteyshenkilölle.

Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista kuten kirjanpitoa koskevien vastuiden toteutumiseksi tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

13.  Yhteydenotto 

Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla: sculptors@sculptors.fi